Poza Curry: Smażyć Indyjską Makrelę
Przepis poza Curry: Indyjska makrela smażyć jest gotowy w około 18 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 91g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. Na 5,41 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. 110 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu i odebrać olej, pasta imbir czosnek, makrele, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Makrela z przyprawami curry, Ryż i groszek z kokosową makrelą Curry, oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt.
Instrukcje
Wypatroszyć makrelę, zachować ją w całości i zrobić 2 lub 3 ukośne rozcięcia wzdłuż jej długości po obu stronach.
Wymieszaj pastę imbirowo-czosnkową, czerwone chili w proszku, kurkumę w proszku, sok z limonki / ocet i sól w misce.
Nałóż marynatę na rybę, upewniając się, że dostanie się do szczelin. Pozostaw do marynowania przez 8 do 10 minut.
Rozgrzać olej na patelni do połysku. Zamarynowaną makrelę wsuń i smaż na średnim ogniu przez około 4 minuty z każdej strony do złotego koloru, uważając, aby nie złamać skóry podczas przewracania.
Podawać na gorąco z posypką limonki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku