Poza Curry: Smażyć Indyjską Makrelę

Poza Curry: Smażyć Indyjską Makrelę
Przepis poza Curry: Indyjska makrela smażyć jest gotowy w około 18 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 91g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. Na 5,41 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. 110 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu i odebrać olej, pasta imbir czosnek, makrele, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Makrela z przyprawami curry, Ryż i groszek z kokosową makrelą Curry, oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt.

Instrukcje

1
Wypatroszyć makrelę, zachować ją w całości i zrobić 2 lub 3 ukośne rozcięcia wzdłuż jej długości po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
2
Wymieszaj pastę imbirowo-czosnkową, czerwone chili w proszku, kurkumę w proszku, sok z limonki / ocet i sól w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
KurkumaKurkuma
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Nałóż marynatę na rybę, upewniając się, że dostanie się do szczelin. Pozostaw do marynowania przez 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Rozgrzać olej na patelni do połysku. Zamarynowaną makrelę wsuń i smaż na średnim ogniu przez około 4 minuty z każdej strony do złotego koloru, uważając, aby nie złamać skóry podczas przewracania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podawać na gorąco z posypką limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia63
Magazyn