Powolny placek jagodowy
Slow Berry Cobbler może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na desery. Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 1,22 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 431 kalorii . Udaj się do sklepu i kup mleko, mieszankę do pieczenia, lody i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 185 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest to przepis w rozsądnej cenie dla fanów kuchni południowej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 45% , to danie jest dobre. Podobne przepisy to Berry Cobbler , Blackberry Cobbler i Blackberry Pie Cobbler .
Instrukcje
Spryskaj wkład wolnowaru sprayem zapobiegającym przywieraniu.
W dużej misce wymieszaj wszystkie mrożone owoce, cukier i 1/2 szklanki mieszanki do pieczenia.
Przenieś owoce do wolnowaru. W innej dużej misce wymieszaj drewnianą łyżką 2 1/4 szklanki mieszanki do pieczenia, 1/4 szklanki cukru, roztopione masło i mleko. Rękami nakładaj kawałki ciasta na owoce w wolnowarze. W małej misce wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i mielony cynamon.
Posyp ciasto cukrem cynamonowym i przykryj wolnowar pokrywką. Włącz moc na wysoką i gotuj powoli przez 3 do 4 godzin, aż wierzch napęcznieje, a owoce zaczną bulgotać.
Podawać na ciepło z bitą śmietaną lub lodami.