Poważny upał: czerwony sos Chile Huntleya Denta
Poważny upał: czerwony sos Chile Huntleya Denta jest wegańskie SOS. Ten przepis służy 8 i kosztuje 5 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 40 kalorii. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać Chile proszku, czosnek, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Poważne Upały: Ciasto Czekoladowo-Lodowe Chile, oraz Poważne Upały: Zielone Naleśniki Chile W Stylu Santa Fe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart na średnim ogniu, ciepły olej.
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć delikatnie przez około 5 protokół, lub aż cebula jest półprzezroczysta. Wymieszać w oregano, kminek i mąkę. Gotować, stale mieszając, aż ta mieszanka jak zasmażki bąbelki i zaczyna się bardzo jasnobrązowy, o 3 protokół.
W oddzielnej misce, wymieszać chile proszku i wody, aż gładko mieszane.
Wlać mieszaninę do pasty mączno-cebulowej, mieszając trzepaczką, aby zapobiec grudkom. Odstawić patelnię na średnie ciepło i doprowadzić sos do temperatury wrzenia. Stale mieszać, aby zapobiec chiles od przypalenia, aż pęcherzyki tworzą. Kiedy SOS zaczyna wykazywać oznaki aktywnego wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 2 do 3 minut więcej. Upewnij się, że mieszasz kilka razy, sięgając dokładnie po dno i boki patelni, aby złapać wszelkie grudki zaczynające się formować. Gdy sos jest zagęszczony i gładki, dodaj sól, zaczynając od mniejszej ilości.
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego. Gotowy czerwony sos chile powinny być wystarczająco grube, aby płaszcz łyżkę mocno.
©iStockphoto.com/ilmwa555