Poważnie Skandynawski: Szwedzkie Klopsiki
Przepis na poważnie skandynawski: szwedzkie klopsiki są gotowe w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 1227 kalorii, 33g białka, oraz 81 g tłuszczu. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka ciężkiej śmietany, wody, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć białego destylowanego octu, można śledzić to danie główne z Mini Strawberry Pavlovas jako deser. 98 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Skandynawskie Klopsiki, Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), oraz Szwedzkie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać wodę, cukier, sól i ocet.
Ubić do całkowitego rozpuszczenia cukru i soli. Ogórek drobno pokroić w kostkę i dodać do miski. Upewnij się, że są całkowicie pokryte płynem.
Dodaj liść laurowy, chili i pieprz, i umieścić w lodówce na co najmniej jedną godzinę.
W przypadku borówek Borówkowych: dokładnie opłucz borówki i włóż je do miski.
Wlać cukier i delikatnie mieszać, aż cukier się rozpuści. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Na klopsiki: roztopić masło w 10-calowej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, 7-8 protokół.
Przenieść do dużej miski.
Do cebuli dodajemy wołowinę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dokładnie połączyć mieszaninę i pozostawić do odpoczynku 10-15 minut. Uformuj mięso w małe kulki o średnicy około jednego cala.
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj tyle matballs jak pasuje w jednej warstwie i gotować, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, o 8 minut w sumie.
Przełożyć na duży talerz i powtórzyć z pozostałymi klopsikami. Klopsiki przechowywać luźno nasączone folią podczas przygotowywania sosu.
Dodaj dwie łyżki wody i wywaru do patelni, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z drewnianą łyżką lub gumową szpatułką. Dostosować ciepło do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszona o jedną trzecią, o 3 protokół.
Dodać śmietanę i nadal gotować, aż sos jest w pożądanej konsystencji (można dodać więcej masła na tym etapie, aby pomóc zagęścić go, jeśli chcesz). Doprawić do smaku solą i pieprzem, w razie potrzeby dodając szczyptę cukru.
Klopsiki, sos, dżem borówkowy i ogórki podawać natychmiast z puree ziemniaczanym i kilkoma gałązkami koperku.