Poussin al Mattone

Poussin al Mattone
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 1 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, skórkę z cytryny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kurczak kalabryjski al Mattone, Pollo al Mattone: kurczak pod cegłą, oraz Poussin Pieczony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: cegła owinięta folią aluminiową
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Połącz kminek, pimenton, 1 ząbki czosnku, rozmaryn, Skórka z cytryny, połowa soku z cytryny, płatki czerwonej papryki, 1 łyżeczka oliwy z oliwek i szczypta soli w małej misce. Delikatnie wmasuj przyprawę w całego ptaka, uważając, aby nie rozerwać skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Pimenton ProszekPimenton Proszek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Na średnim ogniu posmarować dużą patelnię saute oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Posypać poussin solą i umieścić na patelni, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Połóż cegłę owiniętą folią na wierzchu ptaka, aby wcisnąć ją do patelni. Gotować poussin, aż skóra będzie piękny ciemny złoty brąz, o 7 protokół. Odwróć ptaka i nadal gotować, bez cegły, aż temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 150 stopni F, 5 do 7 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Przenieś poussin na wyłożoną pergaminem tacę z arkuszami i kontynuuj gotowanie w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części mięsa osiągnie 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
W międzyczasie usuń nadmiar tłuszczu z patelni saute i wlej białe wino, pozostały sok z cytryny i czosnek. Złomować wszelkie brązowe kawałki przyklejone do dna patelni i gotować na dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o ponad połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Goya SazonGoya Sazon
10
Ułóż poussin na talerzu i łyżkę soków na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Magazyn