Poussin al Mattone

Poussin al Mattone
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 1 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, skórkę z cytryny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kurczak kalabryjski al Mattone, Pollo al Mattone: kurczak pod cegłą, oraz Poussin Pieczony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: cegła owinięta folią aluminiową
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Połącz kminek, pimenton, 1 ząbki czosnku, rozmaryn, Skórka z cytryny, połowa soku z cytryny, płatki czerwonej papryki, 1 łyżeczka oliwy z oliwek i szczypta soli w małej misce. Delikatnie wmasuj przyprawę w całego ptaka, uważając, aby nie rozerwać skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Pimenton ProszekPimenton Proszek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Na średnim ogniu posmarować dużą patelnię saute oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Posypać poussin solą i umieścić na patelni, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Połóż cegłę owiniętą folią na wierzchu ptaka, aby wcisnąć ją do patelni. Gotować poussin, aż skóra będzie piękny ciemny złoty brąz, o 7 protokół. Odwróć ptaka i nadal gotować, bez cegły, aż temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 150 stopni F, 5 do 7 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Przenieś poussin na wyłożoną pergaminem tacę z arkuszami i kontynuuj gotowanie w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części mięsa osiągnie 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
W międzyczasie usuń nadmiar tłuszczu z patelni saute i wlej białe wino, pozostały sok z cytryny i czosnek. Złomować wszelkie brązowe kawałki przyklejone do dna patelni i gotować na dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o ponad połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
10
Ułóż poussin na talerzu i łyżkę soków na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Magazyn