Poulet Grand-mère
Poulet Grand-mère może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 26g białka, oraz 8G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sól i popękany pieprz, szalotka, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Poulet de Grand-Mere, PÂTÈ GRAND-MÈRE, oraz Opatrunek Ostrygowy " Grand-Mère.
Instrukcje
Na 10-do 12-calowej patelni żaroodpornej na dużym ogniu gotuj Wino i szalotkę, często mieszając, aż płyn odparuje, około 12 minut.
Dodać bulion do patelni; gotować, aż zmniejszy się do 1 3/4 szklanki, o 12 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i połową szałwii; dusić na średnim ogniu przez 2 minuty.
Wlać sos do miski i dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Spłucz i wytrzyj patelnię do sucha.
W innej misce, połączyć pozostałe szałwia, musztarda, tymianek i czosnek.
Z długiej strony na każdej piersi pociągnij skórę kurczaka prawie za darmo, pozostawiając przymocowaną na przeciwnej krawędzi. Odsłonięte obszary smarować równomiernie mieszaniną musztardy. Starannie połóż skórę na swoim miejscu.
Umieść patelnię na dużym ogniu i dodaj 2 łyżeczki oliwy z oliwek. Gdy gorące, dodać kurczaka, skórę w dół, i brązowy dobrze, 2 do 3 protokół. Nie odwracaj kawałków.
Umieść patelnię w piekarniku 450 i piecz, aż kurczak nie będzie już różowy w najgrubszej części (wycięty do testu), około 15 minut. Wyrzucić tłuszcz z patelni. Ułóż każdy kawałek kurczaka, skórkę, na talerzu obiadowym; utrzymuj ciepło.
Dodaj sos do patelni i mieszaj na dużym ogniu, aż się ugotujesz. Łyżka sosu równo wokół kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.