Poulet à l ' estragon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Poulet à l ' estragon. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. Na 7,36 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pastę pomidorową, pomidory wielkości piłki golfowej, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Poulet Basquaise, Waterzooi de Poulet, oraz Poulet De Provence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla Poulet à l ' estragon
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i ustawić miskę wody z lodem na boku. Wynik X na dnie pomidorów. Gotować przez 5 sekund, lub aż Skórki poluzować na dnie. Odcedzić i obrać pod zimną bieżącą wodą; odstawić.
Na 5-litrowej patelni do duszenia na średnim ogniu rozpuść masło z olejem. Kurczaka przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Dodać kurczaka do strony Skórki patelni w dół i sear aż złoty kolor z obu stron, o 10 minut w sumie.
Kurczaka przełożyć na talerz, odstawić i odcedzić z patelni wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać szalotki i cebulę na patelni. Gotować, mieszając, aż szalotka będzie miękka.
Dodaj pastę pomidorową i mąkę i gotuj, mieszając, przez kolejną minutę.
Dodać ocet, doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie wymieszać bulion z kurczaka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, upewniając się, aby zeskrobać dno patelni. Na patelnię włożyć kurczaka z połową pomidorów i estragonem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać pozostałe pomidory, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez.
Ryż opłukać zimną wodą, aż będzie czysty.
Rozgrzać oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż przezroczyste.
Dodać ryż i wymieszać do herbu.
Dodać masło, bulion z kurczaka, sól, liść laurowy, tymianek i estragon i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować bez przeszkód na małym ogniu przez 10 do 15 minut. Wyłącz ciepło i odpocznij, przykryty, na 5 minut.
Zdejmij pokrywkę i napełnij ryż widelcem.
Do żółtej fasoli woskowej Fricassée
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać fasolę i gotować przez 4 protokół, lub do miękkości. Odcedzić, wrzucić fasolę na patelnię na średnim ogniu i wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem, a tuż przed podaniem wrzucić liście estragonu.