Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem
Parmezan rozbite ziemniaki może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, masła, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem, Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem, oraz Potłuczone Ziemniaki Z Parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i 1 łyżkę soli w 4-litrowym rondlu z zimną wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 25 do 35 minut, aż ziemniaki będą całkowicie miękkie.
W małym rondlu podgrzej pół na pół i posmaruj masłem.
Włóż ziemniaki do miski miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i mieszaj je przez kilka sekund na małej prędkości, aby je rozbić. Powoli dodaj gorącą śmietanę i masło do ziemniaków, mieszając na najniższej prędkości (ostatnią ćwiartkę śmietany i masła należy złożyć ręcznie). Złóż śmietanę, parmezan i pozostałą sól i pieprz; smak do przyprawiania i podawać natychmiast. Jeśli ziemniaki są zbyt grube, dodaj więcej gorącej śmietany i masła.