Pots de Creme
Pots de Creme może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 97 centów za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz półsłodką czekoladę, żółtka jaj, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Garnki de Creme ~ Espresso Creme, oraz Pots de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę w blenderze.
Mleko, 1 szklanka śmietany, żółtka, cukier granulowany i sól ubić na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając żaroodporną szpatułką, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć szpatułkę i prawie gotować, 5 do 6 minut.
Natychmiast wlać mieszaninę mleczną na czekoladę w blenderze. Przykryj i przytrzymaj pokrywkę grubym ręcznikiem kuchennym; mieszaj do połączenia i gładkości, zatrzymując się, aby zeskrobać boki blendera w razie potrzeby. Podzielić mieszaninę czekolady wśród ramekins lub małych filiżanek i przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 2 godziny.
Pozostałą 1/2 szklanki śmietany i cukru cukierniczego ubijamy mikserem lub w blenderze do uzyskania miękkich pików. Top schłodzone garnki de creme z bitą śmietaną.