Potrójny Pudding Czekoladowy Mocha

Potrójny Pudding Czekoladowy Mocha
Potrójny Pudding czekoladowy Mocha to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 495 kalorii, 6G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz kakao w proszku, czekoladę, jajka plus 1 żółtko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Spróbuj Kremowa Potrójna Czekolada Mocha, Pudding Czekoladowy Potrójny, oraz Pudding Czekoladowy Potrójny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ten przepis jest numer dwadzieścia jeden w moim trzydziestu na Święto Dziękczynienia projektu, gdzie jestem gotowanie trzydzieści przepisy inspirowane listopadowym wydaniu magazynu Food Network i mam nadzieję, że dzielenie się niektóre, że będziesz chciał służyć na Święto Dziękczynienia. Więcej przepisów znajdziesz tutaj: http://sallycooks.com do tej pory jest to mój ulubiony przepis z listopadowego numeru, ponieważ smakował niesamowicie i był wielkim hitem z Joe. Zrobiłem kilka zmian w przepisie; dodałem więcej czekolady i zamiast trzech filiżanek mleka, użyłem 1 i 1/2 szklanki mleka i 1 i 1/2 filiżanki kawy, aby dać budyniu lekko mocha smak. Pominąłem również ciemny rum i podwoiłem ekstrakt z wanilii. Jeśli chcesz dodać do rumu użyj 1 łyżki ciemnego rumu i 1 łyżeczki wanilii. Pominąłem krok, aby przecedzić budyń przez sito do średniej miski i okazało się, że budyń był idealnie gładki. Budyń można przechowywać w lodówce do 3 dni, więc byłby to świetny deser do zrobienia z wyprzedzeniem i wow gości, zwłaszcza jeśli masz domowej roboty bitą śmietanę. Było tak dobrze. Co robić:roztopić masło w rondlud czekoladę i mieszać, aż stopi się i wygładzidodać mleko i 1/3 szklanki cukru na średnim ogniu, aż będzie parowaćwisko pozostałe 2/3 szklanki cukru, kakao, skrobia kukurydziana i sól w średniej misce, ubić w jajkach, żółtku i śmietaniestopniowo ubić w gorącym mleku i mieszance czekoladowejbring do wrzenia, ubijając często i zeskrobując stronę rondla, zmniejszyć ogień do niskiego i niech bańki na 30 sekundusuń rondel z ognia, Lubię przenieść budyń do dzbanka, gdy jest jeszcze ciepły, więc mogę wlać go czysto do moich naczyńdodaj wanilię i łyżkę budyniu do 6 słoików lub bowlslet budyń ostudzić w temperaturze pokojowej do letniej, około 1 godziny, a następnie przechowywać w lodówce, aż schłodzone, co najmniej 2 godzinstop z bitą śmietaną
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
MochaMocha
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn