Ten przepis jest numer dwadzieścia jeden w moim trzydziestu na Święto Dziękczynienia projektu, gdzie jestem gotowanie trzydzieści przepisy inspirowane listopadowym wydaniu magazynu Food Network i mam nadzieję, że dzielenie się niektóre, że będziesz chciał służyć na Święto Dziękczynienia. Więcej przepisów znajdziesz tutaj: http://sallycooks.com do tej pory jest to mój ulubiony przepis z listopadowego numeru, ponieważ smakował niesamowicie i był wielkim hitem z Joe. Zrobiłem kilka zmian w przepisie; dodałem więcej czekolady i zamiast trzech filiżanek mleka, użyłem 1 i 1/2 szklanki mleka i 1 i 1/2 filiżanki kawy, aby dać budyniu lekko mocha smak. Pominąłem również ciemny rum i podwoiłem ekstrakt z wanilii. Jeśli chcesz dodać do rumu użyj 1 łyżki ciemnego rumu i 1 łyżeczki wanilii. Pominąłem krok, aby przecedzić budyń przez sito do średniej miski i okazało się, że budyń był idealnie gładki. Budyń można przechowywać w lodówce do 3 dni, więc byłby to świetny deser do zrobienia z wyprzedzeniem i wow gości, zwłaszcza jeśli masz domowej roboty bitą śmietanę. Było tak dobrze. Co robić:roztopić masło w rondlud czekoladę i mieszać, aż stopi się i wygładzidodać mleko i 1/3 szklanki cukru na średnim ogniu, aż będzie parowaćwisko pozostałe 2/3 szklanki cukru, kakao, skrobia kukurydziana i sól w średniej misce, ubić w jajkach, żółtku i śmietaniestopniowo ubić w gorącym mleku i mieszance czekoladowejbring do wrzenia, ubijając często i zeskrobując stronę rondla, zmniejszyć ogień do niskiego i niech bańki na 30 sekundusuń rondel z ognia, Lubię przenieść budyń do dzbanka, gdy jest jeszcze ciepły, więc mogę wlać go czysto do moich naczyńdodaj wanilię i łyżkę budyniu do 6 słoików lub bowlslet budyń ostudzić w temperaturze pokojowej do letniej, około 1 godziny, a następnie przechowywać w lodówce, aż schłodzone, co najmniej 2 godzinstop z bitą śmietaną