Potrójny Cytrusowy Deser Żelatynowy
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 43 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz Klementynę, chłodną bitą polewę, żelatynę o smaku pomarańczowym i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Kremowy Potrójnie Cytrusowy Deser Żelatynowy, Deser Żelatynowy Truskawkowy, oraz Deser Żelatynowy Arbuzowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać 1-1 / 3 szklanki wrzącej wody do mieszanki żelatyny pomarańczowej; wymieszać 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia.
Wlać do patelni z bochenkiem o wymiarach 9x5 cali rozpylonej sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 20 min. lub dopóki żelatyna nie zostanie zagęszczona, ale nie ustawi się. Top z klementynkami. Przechowywać w lodówce 10 min. W międzyczasie dodaj 1-1 / 3 szklanki pozostałej wrzącej wody do mieszanki żelatyny cytrynowej; wymieszaj 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlać żelatynę cytrynową na klementynki. Przechowywać w lodówce 20 min. lub do zgrubienia, ale nie osadzone; wierzch z pępka pomarańczy. Przechowywać w lodówce 10 min. W międzyczasie dodaj pozostałą wrzącą wodę do mieszanki żelatyny wapiennej; wymieszaj 2 min. aż do całkowitego rozpuszczenia. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Wlać żelatynę limonkową na pomarańcze pępka. Przechowywać w lodówce 20 min. Top z grejpfruta. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do firmy. Unmold żelatyny na talerzu. Wierzch przed podaniem OSTUDZONYM batem.