Potrójne pączki czekoladowe z posypką
Potrójne pączki czekoladowe z posypką to wegańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, banany, nabiał i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Potrójne pączki czekoladowe z domową posypką, Pączki polane czekoladą z posypką, oraz Czekoladowe matowe pączki z posypką.
Instrukcje
Wymieszać jajka lniane. Każde jajko lniane to 1 łyżka świeżo zmielonych nasion lnu (siemienia lnianego) z 3 łyżkami wody. Potrzebujesz dwóch do tego przepisu.
Wymieszać i wstawić do lodówki w celu zgęstnienia.
Rozgrzej piekarnik do 177° / 180C / 160C fan / Gas mark 4 i Spryskaj patelnię z pączkami sprayem do uwalniania ciasta.
Suche składniki przesiać do miski i delikatnie wymieszać.
Rozgnieść banana i wymieszać z roztopionym spreadem, ekstraktem z wanilii i jajkami lnianymi..
Złóż mokre składniki na suche składniki za pomocą szpatułki, a następnie złóż kawałki czekolady.
Wlać część mieszanki do każdego pierścienia patelni z pączkami, napełniając tylko trochę mniej niż ¾ pełne.
Piec przez 7 lub 8 minut, aż szaszłyk wychodzi głównie czyste. Pamiętaj, że ciasto czekoladowe korzysta z tego, że jest lekko podgotowane. Będziesz musiał zrobić pączki w trzech partiach, chyba że masz więcej tacek.
Gdy pączki ostygną trochę wysunąć z patelni i ostudzić na stojaku.
Gdy pączki są chłodne, rozpuścić trochę gorzkiej czekolady i łyżką trochę na każdym pączku, a następnie top z posypką.