Potrójne Ciasto Cytrynowe
Potrójne ciasto cytrynowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 823 kalorie, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, lemon curd z gotowania, łyżeczka ekstraktu vanillan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Potrójne Ciasto Cytrynowe, Ciasto potrójnie cytrynowe, oraz Tort Cytrynowy Trójwarstwowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350ºF. Spray trzy 8 przez 1 1/2 cala okrągłe patelnie ciasto z dodatkiem mąki sprayu do pieczenia.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w średniej wielkości misce i ustawić aside.In miskę miksera stojącego za pomocą mocowania do ubijania, ubijaj białka na średniej prędkości, aż staną się spienione, dodaj śmietanę z kamienia nazębnego, zwiększ prędkość do wysokiej, ubijaj, aż białka po prostu utrzymają sztywne szczyty. Zeskrobać je do drugiej miski, aby wait.In miska do miksowania stojaka, ta sama miska, której używałeś do ubijania białek, wymieszaj 1/4 szklanki cukru ze skórką cytrynową, mieszając ją, aby uzyskać aromatyczny cukier cytrynowy.
Dodać zmiękczone masło i ubić z mocowaniem wiosła, aż będzie kremowe, następnie dodać pozostałe 1 ½ szklanki cukru i ubić, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodać trochę mleka i ubić tylko do wymieszania.Z mikserem na niskiej prędkości, dodać mieszankę mąki na przemian z pozostałym mlekiem w 3 partiach, skrobanie boków miski.
Dodaj około 1/4 białek, aby ciasto i złożyć za pomocą skrobaka o dużej wytrzymałości, a następnie stopniowo złóż pozostałe białka. Podziel ciasto równomiernie między patelnie ciasto i gładkie blaty.
Piec przez około 28 minut lub aż blaty są brązowe i wykałaczka włożona wychodzi czysty.
Ostudzić przez 10 minut, wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku.
Rozłóż wierzch dwóch ciast z lemon curd i stos tak, że masz trzy warstwy i dwa poziomy lemon curd nadzienie.
Pozostawić ciasto na około 30 minut, podczas gdy można zrobić lukier.Lukier: w mikserze elektrycznym ubij masło i skórkę z cytryny, aż będą lekkie i puszyste.
Stopniowo dodawać cukier cukierniczy i dobrze ubijać.
Dodać sok z cytryny i ubić przez 1 minutę.
W razie potrzeby dodaj mleko, aż uzyskasz kremową konsystencję do smarowania.