Potrójna Granola Czekoladowa
Potrójna Granola czekoladowa może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. 330 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bezmleczne chipsy czekoladowe, vanillan ekstrakt, olej kokosowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Potrójna Czekolada Crunch Granola, Batoniki Z Potrójną Czekoladą, oraz Potrójne batoniki z musli czekoladowych (z opcjami bezglutenowymi, bezmlecznymi i wegańskimi).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250ºF i lekko posmaruj dużą blachę do pieczenia lub wyłóż ją silikonową matą do pieczenia.
Połączyć owies, płatki, i kakao w proszku w dużej misce.
Umieść klon, cukier (jeśli używam cukru kokosowego, Lubię najpierw zmielić go na proszek) i olej w rondlu i podgrzewaj, aż cukier się w większości rozpuści. Na skróty, można podgrzewać mokre składniki w kuchence mikrofalowej w odstępach 15 sekund, aż brązowy cukier w większości rozpuszcza (tylko 30 do 45 sekund łącznie).Wymieszać wanilię i sól do płynnych składników.
Wylać płyn na suche składniki i wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Rozłóż granolę na przygotowanej patelni.
Piec przez 45 do 60 minut – to będzie się różnić trochę w klimacie (w suchym klimacie moje chipsy musli w mniej niż godzinę czasami, na wybrzeżu, może to łatwo zająć 90 minut), sprawdzając co 20 do 30 minut, aby wymieszać.W przypadku klastrów natychmiast wyjmij granolę do dużej miski i delikatnie wymieszaj z kawałkami czekolady (tylko kilka obrotów), gdy granola jest jeszcze ciepła.Aby uzyskać luźniejszą granolę, pozostaw granolę do całkowitego ostygnięcia, zanim zamieszasz w kawałkach czekolady.Zauważ, że granola będzie bardziej chrupiące, gdy ostygnie. Rozbij klastry, w razie potrzeby.