Potpies z indyka

Potpies z indyka
Turkey Potpies to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 293 kalorie . Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, mleka, płatków pietruszki i ziemniaków. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Podobne przepisy to Baklava From Turkey , Turkey Kale Tacos i Apple Cheddar Turkey Burgers With Chipotle Yogurt Sauce .

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż na maśle cebulę, marchewkę, ziemniaki i seler, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Dodaj mąkę i przyprawy, aż się połączą; stopniowo dodawaj mleko i bulion. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z indykiem i groszkiem; podziel mieszankę na cztery nienatłuszczone 5-calowe foremki do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Podziel ciasto na ćwiartki. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą ćwiartkę na 6-calowy okrąg; nałóż nadzienie. Przytnij, uszczelnij i pofaluj brzegi; zrób nacięcia, aby odpowietrzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
4
Przykryj i zamroź dwa ciasta na okres do 3 miesięcy.
5
Pozostałe ciasteczka piecz w temperaturze 375° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
1
Wyjmij z zamrażarki 30 minut przed pieczeniem. Przykryj krawędzie ciasta luźno folią; umieść na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Piec w temperaturze 375° przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Zdejmij folię; piecz jeszcze przez 15–20 minut lub do momentu, aż nabierze złotego koloru i nadzienie będzie bulgotać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn