Potpies z indyka
Turkey Potpies to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 293 kalorie . Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, mleka, płatków pietruszki i ziemniaków. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Podobne przepisy to Baklava From Turkey , Turkey Kale Tacos i Apple Cheddar Turkey Burgers With Chipotle Yogurt Sauce .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż na maśle cebulę, marchewkę, ziemniaki i seler, aż zmiękną.
Dodaj mąkę i przyprawy, aż się połączą; stopniowo dodawaj mleko i bulion. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z indykiem i groszkiem; podziel mieszankę na cztery nienatłuszczone 5-calowe foremki do ciasta.
Podziel ciasto na ćwiartki. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą ćwiartkę na 6-calowy okrąg; nałóż nadzienie. Przytnij, uszczelnij i pofaluj brzegi; zrób nacięcia, aby odpowietrzyć.
Przykryj i zamroź dwa ciasta na okres do 3 miesięcy.
Pozostałe ciasteczka piecz w temperaturze 375° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Wyjmij z zamrażarki 30 minut przed pieczeniem. Przykryj krawędzie ciasta luźno folią; umieść na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 30 minut.
Zdejmij folię; piecz jeszcze przez 15–20 minut lub do momentu, aż nabierze złotego koloru i nadzienie będzie bulgotać.