Pot-au-Feu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1117 kalorii, 82g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 7,53 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, estragon, kapusta włoska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Bon Appetit ma 31 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Jeden Garnek Makaronu Fajita.
Instrukcje
1
Przynieś pierwsze 5 składników i 8 szklanek wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia; ostudzić do temperatury pokojowej.
3
Umieść mostek i żeberka w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Zalać solanką, aby całkowicie przykryć. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5
Usuń mięso, opłucz i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Umieścić pierwsze 6 składników w środku potrójnej warstwy gazowej. Zbierz krawędzie; związać sznurkiem kuchennym, tworząc wiązkę na bukiet garni. Kości szpiku zawiń w gazę; zawiąż w wiązkę sznurkiem. W razie potrzeby, wiązać oxtails sznurkiem na całym obwodzie, aby zapobiec wypadaniu mięsa z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Kości Szpiku
Oxtail
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
7
Umieść mostek, żeberka, bukiet garni, kości szpiku, wołowinę, kości cielęce, pierś cielęcą, 2 posiekane marchewki, seler i cebulę w bardzo dużym ciężkim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Kości Szpiku
Kość Cielęca
żeberka Wołowe
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodać wodę do przykrycia mięsa (ok.). Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając wszelkie szumowiny i tłuszcz, które unoszą się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż krótkie żeberka są miękkie, 22 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Przenieś krótkie żeberka do naczynia do pieczenia 13x9x2"; dodaj 4 szklanki bulionu z garnka i namiotu z folią, aby mięso było ciepłe i wilgotne.
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Dodaj kiełbasę do garnka; kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż kiełbasa zostanie ugotowana, a pozostałe mięso będzie miękkie, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Przenieść kiełbasę, mostek, oxtails, i kości szpiku do naczynia z krótkimi żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Szpiku
żeberka Wołowe
Oxtail
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
12
Umieść duży sitko nad innym dużym garnkiem; odcedzić bulion, odrzucając pozostałe mięso, kości i inne ciała stałe w sitku. (Powinieneś mieć około 10 szklanek bulionu.) Powrót bulionu do wrzenia; dodać rutabagas, kapusta, ziemniaki, i 2 " kawałki marchwi. Dusić, aż warzywa będą miękkie, ale nie papkowate, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Brukiew
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Na 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
13
Wymieszać pierwsze 5 składników w małej misce, aby salsa verde. Doprawić solą i pieprzem; odstawić. W innej małej miseczce wymieszać crme frache i chrzan; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chrzan Pospolity
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
14
Warzywa przełożyć na talerz. Cienko pokroić mostek na ziarno; pokroić kiełbasę na 2 " kawałki. Powrót mięsa do naczynia do pieczenia. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem; dzielimy na miski. (Bulion rezerwować z mięs do innego użytku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych