Pot-au-Feu

Pot-au-Feu
Pot-au-Feu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1117 kalorii, 82g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 7,53 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, estragon, kapusta włoska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Bon Appetit ma 31 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Jeden Garnek Makaronu Fajita.

Instrukcje

1
Przynieś pierwsze 5 składników i 8 szklanek wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia; ostudzić do temperatury pokojowej.
3
Umieść mostek i żeberka w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Zalać solanką, aby całkowicie przykryć. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5
Usuń mięso, opłucz i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Umieścić pierwsze 6 składników w środku potrójnej warstwy gazowej. Zbierz krawędzie; związać sznurkiem kuchennym, tworząc wiązkę na bukiet garni. Kości szpiku zawiń w gazę; zawiąż w wiązkę sznurkiem. W razie potrzeby, wiązać oxtails sznurkiem na całym obwodzie, aby zapobiec wypadaniu mięsa z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Kości SzpikuKości Szpiku
OxtailOxtail
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
7
Umieść mostek, żeberka, bukiet garni, kości szpiku, wołowinę, kości cielęce, pierś cielęcą, 2 posiekane marchewki, seler i cebulę w bardzo dużym ciężkim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Kości SzpikuKości Szpiku
Kość CielęcaKość Cielęca
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OxtailOxtail
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodać wodę do przykrycia mięsa (ok.). Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając wszelkie szumowiny i tłuszcz, które unoszą się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż krótkie żeberka są miękkie, 22 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Przenieś krótkie żeberka do naczynia do pieczenia 13x9x2"; dodaj 4 szklanki bulionu z garnka i namiotu z folią, aby mięso było ciepłe i wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Dodaj kiełbasę do garnka; kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż kiełbasa zostanie ugotowana, a pozostałe mięso będzie miękkie, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Przenieść kiełbasę, mostek, oxtails, i kości szpiku do naczynia z krótkimi żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości SzpikuKości Szpiku
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
OxtailOxtail
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
12
Umieść duży sitko nad innym dużym garnkiem; odcedzić bulion, odrzucając pozostałe mięso, kości i inne ciała stałe w sitku. (Powinieneś mieć około 10 szklanek bulionu.) Powrót bulionu do wrzenia; dodać rutabagas, kapusta, ziemniaki, i 2 " kawałki marchwi. Dusić, aż warzywa będą miękkie, ale nie papkowate, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
BrukiewBrukiew
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
13
Wymieszać pierwsze 5 składników w małej misce, aby salsa verde. Doprawić solą i pieprzem; odstawić. W innej małej miseczce wymieszać crme frache i chrzan; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
14
Warzywa przełożyć na talerz. Cienko pokroić mostek na ziarno; pokroić kiełbasę na 2 " kawałki. Powrót mięsa do naczynia do pieczenia. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem; dzielimy na miski. (Bulion rezerwować z mięs do innego użytku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
15
Podawać mięso i warzywa z salsa verde, chrzan crme frache i oba musztardy w małych miseczkach obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
16
Podawać z tostowym chlebem wiejskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb WiejskiChleb Wiejski

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)ziemniaki dla niemowlątziemniaki dla niemowląt907Orzechy dowolne (posiekane)kości wołowekości wołowe907Orzechy dowolne (posiekane)mostek wołowymostek wołowy3Żeberka wołowe z kością 4'Żeberka wołowe z kością 4'11 funt cukinii,cały czarny pieprzcały czarny pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTosty krojony chleb wiejskiTosty krojony chleb wiejski454Orzechy dowolne (posiekane)duże marchewki (około, obrane (2 posiekane, 3 pokrojone na 2' kawałki)duże marchewki (około, obrane (2 posiekane, 3 pokrojone na 2' kawałki)2łodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrème fraîchecrème fraîche8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMusztarda DijonMusztarda Dijon596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana pietruszka płaskolistnadrobno posiekana pietruszka płaskolistna10gałązkipietruszka płaskapietruszka płaska2świeże liście laurowe (lub 1 suszone)świeże liście laurowe (lub 1 suszone)3świeże liście laurowe (lub 1 suszone)świeże liście laurowe (lub 1 suszone)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany świeży szczypiorekdrobno posiekany świeży szczypiorek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekany świeży estragondrobno posiekany świeży estragon1Głowaczosnek, przekrojony o połowę w poprzekczosnek, przekrojony o połowę w poprzek454Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa czosnkowakiełbasa czosnkowa2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2(zima)przetworzony biały chrzan, osuszonyprzetworzony biały chrzan, osuszony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz32'-3' -kości szpikowe długie2'-3' -kości szpikowe długie1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1cebula, ćwiartkacebula, ćwiartka907Orzechy dowolne (posiekane)oxtailsoxtails454Orzechy dowolne (posiekane)rutabagas (o, obrane, pokrojone w klinyrutabagas (o, obrane, pokrojone w kliny454Orzechy dowolne (posiekane)mała główka kapusty sabaudzkiej (ok.mała główka kapusty sabaudzkiej (ok.596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata10gałązki2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku454Orzechy dowolne (posiekane)pierś cielęcapierś cielęca454Orzechy dowolne (posiekane)kości cielęcekości cielęce8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGorczyca pełnoziarnistaGorczyca pełnoziarnista
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia56
Magazyn