Posole z dyni piżmowej
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj Posole z dyni piżmowej. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 435 kalorii , 9 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup awokado, hominy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 82% , to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to m.in. pasta z dyni piżmowej i pomidorów , 2ways2percent: pizza z dynią piżmową i kremowe puree z dyni piżmowej z przegrzebkami i boczkiem oraz 2ways2percent: pizza z dynią piżmową i kremowe puree z dyni piżmowej z przegrzebkami i bekonem .
Instrukcje
Rozgrzej olej roślinny w dużym holenderskim piekarniku lub garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Wymieszaj proszek chili.
Dodaj dynię, poblano, oregano, kminek, czosnek i 1/2 łyżeczki soli i smaż, często mieszając, aż poblano lekko zmięknie, około 5 minut.
Dodaj 5 szklanek wody, przecier pomidorowy i 1/2 łyżeczki soli; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odkryj i gotuj, aż dynia będzie miękka, około 15 minut, dodając hominy na ostatnie 2 minuty gotowania.
Posolę dopraw solą i rozłóż pomiędzy miskami. Na wierzch połóż awokado i salsę i posyp oregano.