Posole z dyni piżmowej

Posole z dyni piżmowej
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj Posole z dyni piżmowej. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 435 kalorii , 9 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 2,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup awokado, hominy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 82% , to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to m.in. pasta z dyni piżmowej i pomidorów , 2ways2percent: pizza z dynią piżmową i kremowe puree z dyni piżmowej z przegrzebkami i boczkiem oraz 2ways2percent: pizza z dynią piżmową i kremowe puree z dyni piżmowej z przegrzebkami i bekonem .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej roślinny w dużym holenderskim piekarniku lub garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Wymieszaj proszek chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszone Oregano, Plus Więcej Do PosypaniaSuszone Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj dynię, poblano, oregano, kminek, czosnek i 1/2 łyżeczki soli i smaż, często mieszając, aż poblano lekko zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 15-uncjowa Puszka Przecieru Pomidorowego Bez Dodatku Soli1 15-uncjowa Puszka Przecieru Pomidorowego Bez Dodatku Soli
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodaj 5 szklanek wody, przecier pomidorowy i 1/2 łyżeczki soli; przykryć i doprowadzić do wrzenia. Odkryj i gotuj, aż dynia będzie miękka, około 15 minut, dodając hominy na ostatnie 2 minuty gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
HominyHominy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Posolę dopraw solą i rozłóż pomiędzy miskami. Na wierzch połóż awokado i salsę i posyp oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podawać z frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
6
Zdjęcie: Justin Walker
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn