Posiekane Wątróbki Z Kurczaka

Posiekane wątróbki z kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 21g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, skwarki, wątróbki z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chopped Chicken Wątróbki Przepis, Spaghetti z wątróbkami drobiowymi, oraz Wątróbki drobiowe z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć wątróbki z kurczaka, usuwając wszelkie kawałki tłuszczu przylegającego do nich. Tak naprawdę nie jest konieczne usuwanie tkanki łącznej. Zwilż duży, czysty arkusz brązowego papieru do pakowania, szybko przechodząc obie strony pod zimną bieżącą wodą.
Umieść mokry papier na patelni brojlerów. Ułóż wątróbki na papierze, pozostawiając trochę miejsca między nimi.
Obficie posypać grubą solą. Dusić przez około 10 minut, uważnie obserwując, aby upewnić się, że krawędzie papieru są wystarczająco mokre, aby zapobiec ich spalaniu. W razie potrzeby zwilżyć. Nie będziesz musiał odwracać wątroby. Robi się je, gdy wierzchołki są brązowe, ale nie czarne, a wnętrze jest twarde, ale nadal słabo różowe przy spodzie.
Usuń wątróbki z papieru i zetrzyj nadmiar soli, jeśli się do nich przylega. Wątróbki mogą być posiekane na desce za pomocą francuskiego noża Kucharskiego, lub mogą być posiekane tak, jak zrobiła to moja matka w dużej drewnianej misce z zakrzywionym ręcznym rozdrabniaczem, nieco jak luneta.
Wątróbki kroimy grubo, dodajemy zgrubnie pokrojone jajka, grubo posiekaną cebulę i griebeny. Posiekaj równomiernie, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana. Ostateczna konsystencja nie powinna być zbyt drobna, ale raczej jak średnio drobno posiekane orzechy. Jak posiekać, dodać sól i pieprz, smakując jak iść. Efekt końcowy powinien być dość pieprzny i dobrze solony.
Delikatnie wymieszaj tylko tyle tłuszczu z kurczaka, ile to konieczne, aby mieszanka trzymała się na tyle, aby można ją było zebrać na widelcu. Ponieważ mieszanina będzie schłodzona, będzie trzymać się razem bardziej niż wtedy, gdy była ciepła, więc nie dodawaj zbyt dużo tłuszczu. Zapakuj do garnka lub miski, przykryj i schłodź.
Posiekana wątróbka smakuje lepiej, jeśli pozostawiono ją do schłodzenia przez kilka godzin przed podaniem, a ja zdecydowanie wolę ją po 24 godzinach.
Wyjąć z lodówki 15 minut przed podaniem.
Podawać na sałacie, przyozdobionej plasterkami lub startą rzodkiewką lub z dodatkiem czarnej rzodkiewki i cebuli. MACE były uważane za niezbędne do tego dania, ale krakersy lub tosty można zastąpić.
Jeśli wolisz, wątroby mogą być sauted zamiast pieczone. Aby to zrobić, umieść 3 lub 4 łyżki wytopionego tłuszczu z kurczaka w patelni 10-do 12-calowej i powoli smażyć wątroby, aż będą twarde i złocisty brązowy i tylko trochę różowy w środku.
Umieść wątróbki i jakikolwiek tłuszcz, który pozostaje na patelni, w misce do krojenia i postępuj zgodnie z przepisem, jak wyżej. W takim przypadku prawdopodobnie nie będzie konieczne dodawanie tłuszczu z kurczaka na końcu, ale będzie potrzebna więcej soli.
Aby uzyskać drobniejszą Mieszankę, podawać ją jako spread koktajlowy, dwukrotnie przełożyć wątróbki, cebulę, jajka i griebenes przez cienkie ostrze młynka i dodać trochę więcej tłuszczu ta metoda jest najlepsza, jeśli chcesz ukształtować wątrobę w formie. Nasmaruj 8-calową formę pierścieniową lekko od wewnątrz łagodnym olejem roślinnym o Smaku. Następnie mocno zapakować mieszaninę wątroby i schłodzić przez co najmniej 5 godzin, ale najlepiej 2
Rozpuścić na talerzu i udekorować rzodkiewkami. Bukiet kręconych, ciemnozielonych kurczaków jest miłym akcentem w środku pierścienia.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;