Posiekana wątróbka z karmelizowaną cebulą

Posiekana wątróbka z karmelizowaną cebulą
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Posiekana wątróbka z karmelizowaną cebulą może być super przepis, aby spróbować. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tłuszczu z kurczaka, cebuli, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mus Z Wątróbki Z Karmelizowaną Cebulą I Boczkiem, Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], oraz Posiekana Wątróbka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wątróbki z kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
2
Rozgrzać 2 łyżka oleju w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj wątróbki z kurczaka i smażyć, aż wątróbki są lekko brązowe i nadal różowe w środku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
4
Wyjąć łyżką szczelinową i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Wylać resztki soków na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj resztę oleju lub tłuszczu i podgrzać na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować, często mieszając, aż cebula będzie karmelizowana, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Wyjąć z ognia i pozostawić cebulę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Grubo posiekać wątroby.
10
Dodać wątróbki do malaksera i pulsować, aż będzie gładka lub do uzyskania pożądanej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
11
Przełożyć do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Jajka pokroić w kostkę, pozwalając na kruszenie żółtek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
13
Dodać jajka, cebulę i wszelkie płyny do gotowania pozostają na patelni do puree wątroby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, dostosowując w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
15
Podawać na zimno z krakersami lub chlebem. Posiekaną wątrobę najlepiej spożywać w dniu jej wytworzenia, ale można ją przechowywać w lodówce przez jeden do dwóch dni dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
WątrobaWątroba
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn