Posiłki rodzinne: łatwe ciasta rybne
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, posiłki rodzinne: łatwe ciasta rybne mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. 219 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga Pack Fish Pie mix, dymka, jajko i ser cheddar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Posiłki rodzinne: Łatwe ciasto rybne, Posiłki rodzinne: łatwy Tagine jagnięcy, oraz Klasyczne Rodzinne Ciasta Rybne.
Instrukcje
Ziemniaki gotować we wrzącej wodzie, aż będą miękkie.
Dobrze spuścić i wrócić do patelni na małym ogniu.
Podgrzać przez kolejną minutę lub dwie, aby odparować nadmiar cieczy. Ziemniaki rozgnieść małą gałką masła. Pozostawić do ostygnięcia.
Umieścić dymkę rybną i mleko w płytkim naczyniu, przykryć folią spożywczą i gotować w kuchence mikrofalowej przez 1-2 min, aż tylko gotowane. Jeśli nie masz kuchenki mikrofalowej, umieścić wszystko w rondlu i delikatnie gotować, aż tylko nieprzezroczyste i gotowane przez.
Rybę i dymkę odsączyć przez drobne sito. Delikatnie wymieszaj ziemniaki, unikając zbytniego rozbijania ryby, wraz z kukurydzą cukrową, cheddarem i obficie mielonym czarnym pieprzem. Formować na 6-8 pasztecików. Chłodniejsze ziemniaki zacieru jest, gdy to robisz, łatwiej będzie tworzyć paszteciki, ponieważ mieszanina będzie bardzo miękka, gdy będzie ciepła.
Na jeden talerz wlać jajko, a na drugi roztrzepać mąkę. Paszteciki zanurz w jajku, a następnie mące i ułóż na blasze papieru do pieczenia na tacy.
Umieścić paszteciki w lodówce na co najmniej pół godziny, aby ujędrnić, jeśli paszteciki czują się bardzo miękkie. W tym momencie można zamrozić paszteciki, owinięte pojedynczo. Rozmrażaj do końca, zanim przejdziesz do następnego etapu.
Rozgrzej dużą patelnię z obfitym dodatkiem oliwy z oliwek. Gdy olej jest gorący, ostrożnie opuść ciasta rybne na patelnię. Gotować przez 5-7 minut lub aż złocisty pod spodem, a następnie ostrożnie odwrócić je. Smażyć przez kolejne 5-7 minut lub aż na dnie złoty kolor i ogrzać do końca.