Pory Romesco z pokruszonym serem Garrotxa

Pory Romesco z pokruszonym serem Garrotxa
Pory Romesco z pokruszonym serem Garrotxa to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 400 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Sprawdza się jako dość niedrogi SOS. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz blanszowane migdały, jędrny chleb bez skórki, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Romesco I Grillowane Pory, Grillowane pory z Romesco (Calçotada), oraz Grillowane Młode pory z sosem Romesco.

Instrukcje

1
Delikatnie posmaruj paprykę oliwą z oliwek i piecz ją bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, często obracając, aż do zwęglenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Przenieść do miski, przykryć folią i odstawić na 15 minut. Paprykę obrać, osuszyć, posadzić i pokroić w grube paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Tymczasem na średniej patelni podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać migdały i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
5
Przełożyć na deskę do krojenia i lekko ostudzić, a następnie grubo posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać kostki chleba i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty i chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
8
Przenieść na talerz.
9
Podgrzać kolejną łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dodać paski papryki i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek jest lekko złoty i zmiękczona, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
11
Dodać pomidory i gotować przez 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
12
Przełożyć do dużej zaprawy lub robota kuchennego i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
13
Dodać smażone migdały do mieszaniny papryki i za pomocą tłuczku, Funt do grubej pasty, lub impuls w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
14
Dodać kostkę chleba tostowego i 1 łyżkę oliwy z oliwek, następnie ubić i mieszać, lub pulsować, aż sos się zemulguje. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki oliwy z oliwek, mieszając i waląc, lub pulsując, aż do emulgowania. Wymieszać 2 łyżki octu sherry i doprawić solą i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
15
Na dużej głębokiej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Dodać pory i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i ledwo zmiękł, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
17
Dodać bulion z kurczaka i pozostałą 1 łyżkę octu sherry, doprawić solą i cayenne i doprowadzić do wrzenia. Przykryć pory i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, 10 do 12 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
18
Niech pory ostygną, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
19
Duszone pory ułożyć na dużym talerzu. Połowę sosu romesco polać porami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
20
Posypać pokruszony ser Garrotxa na wierzchu i podawać z chrupiącym chlebem i pozostałym romesco na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
RomescoRomesco
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn