Portulaka, Meyer cytryna i sałatka gruszka z Kaffir Limonka Vinaigrette
Portulaka, cytryna Meyer i sałatka gruszka z Kaffir Limonka Vinaigrette jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka trybuli, trawy cytrynowej, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), Sałatka trzy groszkowa z winegretem Meyer Lemon, oraz Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon.
Instrukcje
Skórkę, w tym białą skórkę, wyciąć z cytryny małym ostrym nożem. Pracując nad misą, aby złapać soki, wyciąć segmenty cytryny wolne od membran, pozwalając segmenty spadają do miski.
Łodyga trawy cytrynowej zmiażdżyć bokiem ciężkiego noża (w celu uwolnienia olejów), a następnie cienko pokroić. Doprowadzić czas, trawa cytrynowa, i chile do wrzenia w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia, a następnie odstawić na 20 minut.
Powrót do wrzenia i dodać segmenty cytryny z sokiem i liśćmi limonki. Przykryć patelnię i zdjąć z ognia, a następnie odstawić 20 minut więcej.
Wlać mieszaninę przez sito o drobnych oczkach do małej miski, odrzucając ciała stałe, a następnie powrócić do rondla i ubić olej. Doprowadzić vinaigrette do wrzenia i ubić w mieszaninie skrobi kukurydzianej, a następnie dusić, ubijając od czasu do czasu, 2 minuty. Całkowicie fajne.
Ubić w ziołach, soli i pieprzu do smaku.
Za pomocą krajalnicy pokrój cytrynę (skórką) w poprzek, gruszki wzdłuż (wyrzucając rdzenie) i rzodkiewki wzdłuż na bardzo cienkie plasterki (o grubości około 1/16 cala) i przełóż do dużej miski.
Dodaj portulaka, olej, sok z cytryny i fleur de sel i pieprz do smaku i wrzucić delikatnie.
Sałatkę podzielić na 6 talerzy i łyżka vinaigrette wokół i wokół każdego.
Sałatki podawać z jaśminowymi krakersami na boku.
* Winegret (bez ziół) można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie ubić w ziołach tuż przed podaniem.