Portugalskie tarty Budyniowe-Pasteis de Nata
Portugalskie tarty z kremem-Pasteis de Nata może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. 658 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka skrobi kukurydzianej, ciasto francuskie, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Pastéis de Natan I / portugalskie tarty Budyniowe, Portugalskie tarty Budyniowe-Pasteis de Nata, oraz Pastéis de Natan II / portugalskie tarty Budyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C.) lekko posmaruj 12 kubków muffin i dolną linię I boki ciastem francuskim.
W rondlu połącz mleko, skrobię kukurydzianą, cukier i wanilię. Gotować, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Żółtka umieścić w średniej misce. Powoli ubić 1/2 szklanki gorącego mleka w żółtka. Stopniowo dodawać mieszaninę żółtka z powrotem do pozostałej mieszaniny mleka, stale ubijając. Gotować, stale mieszając, przez 5 minut lub aż zgęstnieje.
Napełnij wyłożone ciastem kubki na muffinki mieszaniną i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie lekko rumiane