Portugalskie cukierki palone
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj portugalskie cukierki palone. Ten przepis jest przeznaczony dla 50 osób i kosztuje 1 cent za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 15 kalorii. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Aby przepis był tak smaczny, wystarczy mieszanka octu jabłkowego, wody, cukru i kilku innych składników. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogółem przepis ten uzyskał możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 7%. Podobne przepisy obejmują Brûlée z palonym cukrem, ciasto z palonym cukrem i lizaki z palonym cukrem.
Instrukcje
W rondelku wymieszaj cukier, wodę i ocet. Doprowadzić do pełnego wrzenia na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie przez około 15 minut lub do momentu, aż mieszanina nabierze głębokiego złotobrązowego koloru. Możesz też użyć termometru cukierniczego. Temperatura powinna osiągnąć 300 stopni F (149 stopni C).
Zdjąć z ognia i wylać na dwa dobrze wysmarowane masłem ciężkie talerze obiadowe.
Kiedy cukierek zacznie twardnieć, pociągnij go od krawędzi talerzy. Rozciągnij się w długie liny i pokrój na kawałki nożyczkami kuchennymi, nadając każdemu kawałkowi skręt. Całkowicie ostudzić przed przechowywaniem w szczelnej puszce. Bądź ostrożny! Cukierki będą bardzo gorące podczas ciągnięcia i krojenia.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.