Portugalski słodki chleb IV
Portugalski słodki chleb IV może być właśnie chleb, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 2503 kalorii, 52g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 232 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka jaj, masło, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Portugalski słodki chleb II, Portugalski Słodki Chleb, oraz Portugalski Słodki Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki.
Wymieszać z masłem i skrócić; mieszać do rozpuszczenia.
Umieścić cukier w bardzo dużej misce, wlać mleko do cukru i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Ostudzić, aż do lata. W małej misce wymieszaj drożdże w ciepłej wodzie.
12 jajek i drożdży wymieszać z mlekiem i cukrem; dobrze ubić.
Wlać całą mąkę do mieszanki mleka / jaj/cukru; dobrze wymieszać, aby połączyć. Gdy ciasto się połączy, obróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne; około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny. Opróżnić ciasto i odstawić ponownie do podwojenia, o 45 protokół.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na sześć równych części i uformować na bochenki.
Umieść bochenki w lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W małej misce ubijamy 1 jajko i 2 łyżki wody i szczotkujemy wyrastające bochenki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut, lub aż dno bochenków brzmi pusto po naciśnięciu.