Portugalski Budyń Jajeczny
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Portugalski budyń jajeczny może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 886 kalorii, 19g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka masła, wody, skórki cytrynowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym, Portugalski Pudding Ryżowy, oraz Portugalski Pudding Ryżowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ubić masło, żółtka i białko na gładką masę. Odstawić.
W małym rondlu podgrzać 1 szklankę cukru i 1/4 szklanki wody na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier stopi się i złocisty.
Wlać do naczynia do pieczenia 2 quart i obrócić, aby pokryć dno i boki naczynia karmelem.
W innym małym rondlu połącz 1 1/3 szklanki cukru, 1/2 szklanki wody, laskę cynamonu i skórkę z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia, usunąć laskę cynamonu i skórkę cytryny. Ubić syrop, trochę na raz, do mieszaniny jaj.
Wlać do naczynia pokrytego karmelem.
Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść naczynie do pieczenia na ręczniku, wewnątrz patelni i umieść patelnię na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, aż do Ustawienia. Przykryj część naczynia przez gotowanie, jeśli budyń zacznie brązowieć.
Niech ostygnie całkowicie. Odwróć na naczyniu do serwowania.