Portugalska zupa z jarmużu i ziemniaków
Portugalska kapusta i zupa ziemniaczana to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w ok. 45 minut. Mieszanka ząbków czosnku, akompaniament: SOS piri-piri, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest znakomite. Portugalska Zupa Ziemniaczana I Jarmuż, ZUPA ZIEMNIACZANA Z KIEŁBASĄ PO PORTUGALSKU, oraz Zupa z jarmużu i ziemniaków po portugalsku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkim garnku 5-quart na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie brązową kiełbasę, często mieszając, 2 do 3 minut.
Przełożyć łyżką szczelinową do miski.
Dodać 2 łyżki oleju do tłuszczu w garnku i gotować cebulę i czosnek z 1/4 łyżeczki soli i pieprzu na średnim ogniu, często mieszając, aż rumiane, 7 do 8 protokół.
Dodaj ziemniaki, wodę i 1 łyżeczkę soli i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż ziemniaki będą bardzo miękkie, 15 do 20 minut. Rozgnieść kilka ziemniaków do zupy zagęścić, następnie dodać jarmuż i dusić, odkryte, do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać w kiełbasę i gotować, aż tylko podgrzane przez, 1 do 2 protokół.
Skropić pozostałą łyżką oleju i doprawić solą i pieprzem.
W porcji: kalorie 459, tłuszcz całkowity 24g, tłuszcz nasycony 6g, Cholesterol 39mg, sód 1468g, węglowodany 49g, błonnik 5g, białko 15g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "