Porterhouse Pieczony Solą
Porterhouse z solą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 992 kalorie, 90g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $8.67 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście laurowe, ziarna pieprzu, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wolno Pieczony, Dwukrotnie Smażony Stek Porterhouse, Kurczak Pieczony W Soli, oraz Orzeszki ziemne prażone w soli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 7 składników w małej misce.
Przenieść 2 łyżki mieszanki przypraw do przypraw Młynek; zmielić drobno.
Wymieszać w 1 łyżeczce soli. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Całe i zmielone mieszanki przypraw należy przechowywać oddzielnie w hermetycznych pojemnikach w temperaturze pokojowej.
Zmieloną mieszankę przypraw natrzeć na cały stek. Owinąć w plastik; schłodzić 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 246°. Rozpakuj stek; umieść na dużej patelni żaroodpornej.
Wymieszać całą mieszankę przypraw z 1 1/2 szklanki soli koszernej w średniej misce.
Dodać 1/4 szklanki wody; wymieszać do zwilżenia. Na wierzch i boki steku zapakować sól. Piecz do momentu natychmiastowego odczytu termometru umieszczonego poziomo w rejestrach steków 54° dla średnio rzadkich, około 25 minut.
Odstawić w temperaturze pokojowej 8 minut. Crack solną skorupę z drewnianą łyżką; wyrzucić. Obróć stek. Pokroić w plastry o grubości 1/2 cala.