Port waniliowy gotowane figi z miodowym kremem
Need a bezglutenowy, pierwotny i wegetariański napój? Port waniliowy gotowane figi z miodem krem może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Mieszanka skórki pomarańczowej, laski cynamonu, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Lambrusco-gotowane figi z lodami waniliowymi, Zapiekane przegrzebki z figami i sałatką z jabłek, oraz Gotowane figi z miodem, pomarańczą i przyprawami.
Instrukcje
Przyciąć mały kawałek od dołu każdej figury, aby stały prosto.
Usuń łodygi i zdobądź 1/4 cala "X" na górze każdej fig. Odstawić.
W misce ubij śmietanę bitą razem z kwaśną śmietaną, aż uformują się sztywne szczyty. (Można to zrobić ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego.) Delikatnie złożyć 1/4 szklanki miodu i szczyptę soli. Przykryć i schłodzić.
Wlać port do małego rondla na średnim ogniu.
Dodaj laski cynamonu, ziarna pieprzu, goździki, 1 łyżkę miodu, ekstrakt waniliowy, ocet balsamiczny oraz skórkę z cytryny i pomarańczy. Wymieszaj, aby rozpuścić miód i zmiksować smaki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować do 30 minut, lub jak czas pozwala, uważając, aby nie zmniejszyć zbyt dużo płynu.
Figi umieścić w pozycji pionowej na patelni, przykryć i gotować przez 5 minut.
Aby służyć, umieść łyżkę śmietany miodowej na środku każdego talerza. Na krem ułożyć 3 figi i skropić niewielką ilością płynu. Włożyć gałązkę mięty do rozcięcia na górze każdej fig.