Port-duszone żeberka z imbirem i anyżem gwiazdkowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonych żeberek z portami z imbirem i anyżem gwiazdkowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1451 kalorii, 51g białka, oraz 121 g tłuszczu każdy. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz wołowe żeberka, pieprz, anyż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Star anyż i imbir Duszony kurczak, Duszone Żeberka Z Sosem Borowikowo-Porto, oraz Żeberka Krótkie Z Imbirem I Gwiazdką Anisecookbook Recipe.
Instrukcje
Żeberka opłukać i osuszyć; odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Posypać lekko żeberka solą i pieprzem, i umieścić w jednej warstwie, kości w dół, w 12-na 17-calowy patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 450, aż mięso zacznie brązowieć, 15 do 20 minut. Szczypcami obróć żebra.
Dodać cebulę, marchew, seler, i imbir, aby pan wokół żeber, następnie wymieszać do pokrycia z tłuszczem na patelni, i rozprowadzić poziom.
Piec, aż żeberka są dobrze rumiane i warzywa zaczynają brązowy, 15 do 20 minut dłużej.
Tymczasem owiń ziarna pieprzu, anyż Gwiaździsty, laskę cynamonu i 2 gałązki rozmarynu w podwójną warstwę gaznicy, 10 cali kwadratowych; krawat zamknięty ciężkim bawełnianym sznurkiem. Do patelni dodaj bulion, sok mandarynkowy, port i wiązkę przypraw. Delikatnie wymieszać i zeskrobać rumiane kawałki darmo. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny. Odkryj patelnię i odrzuć zestaw przypraw. Szczypcami przekładamy żeberka na obramowany talerz; przykrywamy i ogrzewamy w piekarniku 200. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż do zmniejszenia do 2 1/2 szklanki, o 10 protokół.
Dodać plastry mandarynki i gotować tylko do ogrzania przez, o 1 minutę.
Na talerz polać sosem żeberka.
Dekoruj pozostałymi gałązkami rozmarynu.
Dodać sól i pieprz do smaku.