Pork Empanadas
Wieprzowina Empanadas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 47 centów za porcję. Jeśli masz mielony kminek, cebulę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów europejskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Wieprzowina Picadillo Empanadas, Empanadas Wieprzowe Z Tymiankiem, oraz Curry Pork Empanadas.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę w dużym garnku i przykryć wodą.
Dodaj cebulę, czosnek, sól, oregano, kminek i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny. Podczas gotowania wieprzowiny, przygotować ciasto.
Aby zrobić ciasto: przesiać razem mąkę, masę harina, proszek do pieczenia i sól.
Dodać skrócenie do suchych składników i dobrze wymieszać. W osobnej misce ubić jajko i 1/2 szklanki mleka. Zrób dobrze w środku suchych składników.
Dodać mieszaninę jaj i wymieszać widelcem, aż ciasto połączy się w kulkę. Podziel ciasto na 16 równych kawałków i zwiń każdy kawałek w kulkę.
Umieścić w pojemniku, przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Po gotowaniu wieprzowiny przez 1 1/2 godziny, wyjąć z płynu.
Umieścić wieprzowinę w naczyniu do pieczenia i piec przez 1 godzinę lub do mięsa strzępi łatwo widelcem.
Wyjmij z piekarnika (trzymaj piekarnik włączony) i rozdrobnij na małe kawałki.
Dodaj salsę do rozdrobnionej wieprzowiny.
Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni spłaszczyć kawałek ciasta dłonią. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto, aby uzyskać 5-calowe koło o grubości około 1/8 cala.
Umieść 2 do 3 łyżek nadzienia w środku koła ciasta.
Brzegi ciasta posmarować mlekiem. Złożyć ciasto nad nadzieniem. Uszczypnij krawędzie razem. Zaciskać widelcem do uszczelnienia.
Ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia i powtórzyć z pozostałym ciastem empanada. Resztki nadzienia można zamrażać lub stosować w tacos, tamales lub burritos.
Piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor, około 20 minut.
Wyjąć do stojaka i ostudzić przez około 5 minut.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Flaco Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
![Flaco Tempranillo]()
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.