Pork Empanada
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać wieprzowinę Empanadan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 573 kalorie, 25g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką jajko, sól, szynkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Empanada z marynowaną wieprzowiną i pieczoną czerwoną papryką (Empanada de Lomo) z Hiszpanii, Party-Style Pork Empanada, oraz Empanada Gallega (Galicyjskie ciasto wieprzowo-pieprzowe).
Instrukcje
Rozgrzać 4 T oleju na patelni i podsmażyć cebulę, dodając czosnek, gdy cebula zacznie kolorować. Odstawić.
Na patelnię dodajemy schab i szynkę i smażymy do zabarwienia, mieszając. Odstawić (dodać do cebuli i czosnku).
Dodać 1 T oleju, kiełbasę i paprykę na patelnię i smażyć.
Dodaj do gotowanej wieprzowiny i cebuli.Deglazować patelnię z winem, pozwalając jej pęcherzyków i zmniejszyć. Powrót wszystkie składniki na patelni.
Dodać pomidory, szafran, paprykę i natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Gotować delikatnie przez 20-30 minut, pozostawić do ostygnięcia.Tymczasem zrób ciasto.
Włóż mąkę kukurydzianą do robota kuchennego.
Dodać suszone drożdże z cukrem.Stopniowo dodawać mąkę, sól, wodę, olej i 2 jajka i ubijać, aby uzyskać gładkie, miękkie ciasto.Ciasto przełożyć do czystej miski, przykryć naczyniem i pozostawić w ciepłym miejscu na 40-50 minut do wyrośnięcia.Rozgrzej piekarnik do 40
Nasmarować płytką patelnię do pieczenia lub naczynie 12x8. Podziel ciasto na pół, rozwałkuj jedną połowę na powierzchni mąki, nieco większej niż patelnia.Podnieś to na miejsce, pozostawiając granicę wiszącą nad krawędzią.Łyżka do nadzienia. rozwałkuj drugą połowę ciasta i połóż na miejscu.Złóż zewnętrzną krawędź dolnej skorupy na górze i naciśnij delikatnie wokół krawędzi. Nakłuj powierzchnię i pędzel z ubitym jajkiem.
Piec ciasto przez 30-35 minut.