Porchetta Pieczona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego Porchettana. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 3,48 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1468 kalorii, 27g białka, oraz 142g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka jagód jałowca, ziarna pieprzu, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Porchetta Pieczona, Pollo w porchetcie (Pieczony kurczak z farszem do pancetty), oraz Porchetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób solankę. Napełnij duży garnek 1 galonem wody.
Dodaj czosnek, nasiona kopru włoskiego, jagody jałowca, ziarna pieprzu i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować 10 protokół.
Zdjąć z ognia, ubić sól i brązowy cukier i ostudzić do temperatury pokojowej.
Włożyć brzuch wieprzowy do dużej patelni i zalać solanką. Przykryć i przechowywać w lodówce 24 godziny.
Zrób masaż. Toast nasiona kopru włoskiego, jagody jałowca i pieprzu na średniej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, 2 do 3 protokół. Pulsować kilka razy w młynku do przypraw, aż grubo zmielone.
Przełożyć do małej miski i wymieszać z gałką muszkatołową, tymiankiem i czosnkiem.
Wyjąć brzuch wieprzowy z solanki i osuszyć.
Rozłóż rub na stronie ciała brzucha wieprzowego, używając tylko tego, co przylega; możesz mieć resztki pocierać.
Umieść skórę brzucha wieprzowego-side up na dużej blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, 24 godzin, aby wysuszyć.
Zwijamy wieprzowinę. Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F. (Jeśli masz ustawienie konwekcji, użyj go; rozgrzej do 450 stopni F.) Odwróć brzuch wieprzowy, więc jest to strona skóry w dół. Zaczynając od długiego boku, zwiń do cylindra.
Zabezpieczyć rolkę sznurkiem kuchennym: związać oddzielne kawałki sznurka wokół rolki, w odległości około 3/4 cala.
Nakłuć wieprzowinę na całym szaszłyku; pomaga to renderować tłuszcz, dzięki czemu skóra staje się chrupiąca.
Umieść brzuch wieprzowy na stojaku ustawionym na obramowanej blasze do pieczenia. Włóż 4 odwrócone łyżki do góry nogami wokół wieprzowiny, aby nie przetoczyła się. Piecz 30 minut, używając baster do baste wieprzowiny z kapieli i obracając patelnię co 10 minut. Obróć temperaturę piekarnika do 350 stopni F (325 stopni F dla konwekcji) i kontynuuj pieczenie, obracając patelnię co 15 minut, aż wieprzowina zarejestruje 155 stopni F na termometrze, o 1 1/2 więcej godzin.
Niech wieprzowina reszta 30 do 40 minut, a następnie odciąć Sznurek i pokroić około 3/4 cala grubości.
Zdjęcia Christopher Testani