Porchetta
Porchetta może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1113 kalorii, 98g białka, oraz 77 g tłuszczu. Mieszanka nasion kopru włoskiego, oliwy z oliwek, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Porchetta, Porchetta, oraz Porchetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń skórę z szynki, pozostawiając grubą warstwę tłuszczu. Używając 4-calowego noża do parowania, wykonaj nacięcia na całej szynce około 1 cala od siebie i tak głęboko, jak ostrze pójdzie.
W moździerzu rozgnieść czosnek na pastę.
Dodać rozmaryn, 2 łyżeczki soli koszernej i nasiona kopru włoskiego i Funt, aż drobno zmiażdżone. Wymieszać z oliwą z oliwek i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Za pomocą pałeczki wciśnij 1/2 łyżeczki pasty czosnkowej głęboko w każde nacięcie. Pozostałą pastę pocierać na całej szynce. Ustaw stronę tłuszczu szynki do góry i, za pomocą noża, ocena tłuszczu 1/2 cala głębokości w wzór crosshatch. Zawiń szynkę w plastik i przechowywać w lodówce na noc.
Umieść szynkę w patelni do pieczenia, w której dobrze pasuje i doprowadz do temperatury pokojowej. Potrzyj szynkę dużą ilością koszernej soli i pieprzu. Szynkę pieczemy w piekarniku przez 3 godziny.
Soki z patelni i tłuszcz odcedzić do małego rondla; odcedzić tłuszcz. Włożyć szynkę do piekarnika i piec 3 godziny dłużej lub do momentu, aż będzie głęboko zarumieniona, a mięso będzie bardzo delikatne.
Wyjmij patelnię z piekarnika. Łyżka soków z patelni i tłuszczu do małego rondla i ponownie odtłuścić.
Niech pieczeń stać na 15 protokół.
Podgrzać soki, dodając trochę wody, jeśli smak jest zbyt silny.
Pokrój chrupiący tłuszcz z wierzchu szynki, następnie pokrój szynkę i podawaj z chrupiącym tłuszczem i sokami z patelni.
Zalecenie wina: ta świeża szynka wymaga czerwonego z wystarczającą ilością taniny, aby wyciąć tłustość mięsa i trochę ziemistości, aby echo kopru włoskiego i czosnku. To Barolo. Weźmy Michele Chiarlo Cerequio z 1993 roku lub Ceretto Bricco Rocche Brunate z 1993 roku.