Popękane-Pszeniczne Topknoty
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać popękane-pszenicy Topknots spróbować. Ten przepis służy 24. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 142 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, sól kuchenna, białko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 534 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, Spękane Zboże Pszeniczne, oraz Pęknięty Chleb Pszenny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem wrzącą gorącą wodę, bulgur i 1/2 łyżeczki soli kuchennej w małej misce i odstawić, aż bulgur będzie miękki, o 40 protokół.
Podczas gdy bulgur moczy, podgrzać mleko z masłem w małym rondlu na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Wymieszać razem drożdże, ciepłą wodę i miód w dużej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Dodać mąki i pozostałe 2 1/2 łyżeczki soli kuchennej do mieszaniny drożdży.
Odcedzić kaszę bulgur na sicie, następnie wymieszać kaszę bulgur i mieszaninę mleka w mieszaninę mąki za pomocą drewnianej łyżki lub gumowej szpatułki, aż utworzy się lepkie ciasto.
Wyłożyć ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i prawie gładkie, od 6 do 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 2 do 2 1/2 godziny.
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj), a następnie podziel na połowę.
Połowę ciasta pokroić na 12 równych kawałków (pozostałą połowę przykryć folią).
Zwiń każdy kawałek w 12-calową linę z mąką ręce (powierzchnia mąki tylko wtedy, gdy ciasto jest lepkie). Wykonaj pętlę z każdą liną, owijając ją wokół palców jednej ręki, następnie zawiąż ciasto dwukrotnie przez pętlę, pozostawiając 1 Koniec na środku na górze i schując dolny koniec pod.
Przenieść do blachy do pieczenia, układając rolki 2 cale od siebie.
Zrób więcej rolek z pozostałym ciastem, przenosząc na drugi arkusz. Rolki przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte)i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191° z regałami w górnej i dolnej części.
Wałki pędzla umyć jajkiem i posypać solą morską.
Piec rolki, przełączanie pozycji arkuszy w połowie, aż złoty kolor brązowy, 20 do 25 minut w sumie.
Przenieś rolki do stojaka, aby ostygły co najmniej 20 minut.
Rolki są najlepsze w dniu, w którym są wykonane, ale można je zamrozić (całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć)1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.