Popsy wołowe z sosem ananasowym i pietruszkowym
Beef Pops z sosem ananasowym i pietruszkowym wymaga około 3 godzin i 22 minut od początku do końca. Za 1,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 131 kalorii. Ten przepis służy 20 osobom. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 9 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup sól i pieprz, filet wołowy, ocet z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to pieczeń wołowa z pikantnym sosem pomidorowym z pietruszką, popy z arbuza i pietruszki oraz popy z mango i pietruszką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Sos pietruszkowy: W misce robota kuchennego zmieszaj natkę pietruszki, czosnek, ocet, płatki chili, cukier, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, aż uzyskasz gładką masę. Gdy urządzenie pracuje, stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż się połączy.
Połowę mieszanki umieść w średniej misce.
Pozostałą mieszaninę umieść w małej misce do serwowania. Przykryj plastikową folią i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Umieść wołowinę w średniej misce z sosem pietruszkowym. Dobrze wymieszaj, aż wołowina pokryje się mieszanką. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 3 godziny.
Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy. Nawlekamy szaszłyki zaczynając od kawałka ananasa, a następnie kostki wołowiny. Powtórz tę czynność z kolejnym kawałkiem ananasa i kolejną kostką wołowiny. Kontynuuj z pozostałymi szaszłykami. Grilluj szaszłyki przez 2 do 3 minut z każdej strony (w przypadku średnio wysmażonych) lub do momentu uzyskania pożądanego wysmażenia. Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem ułóż Beef Pops na talerzu.
Skropić pozostałym sosem pietruszkowym lub podawać sos z boku jako przyprawę.