Poppersy do pizzy
Przepis Pizza Poppers może zaspokoić Twoją śródziemnomorską zachciankę w około 45 minut . Ta przystawka ma 249 kalorii , 11 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 58 centów za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka oregano, smalcu, pepperoni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co nie jest takie niesamowite. Chrupiąca włoska przystawka z kalafiora Poppers , Heart Poppers i Pittata - Pizza Frittata są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, cukru, drożdży, oregano i soli. W rondlu podgrzej wodę i smalec do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników i ubijaj, aż masa stanie się wilgotna.
Dodaj jajko; ubijaj na średniej prędkości przez 1 minutę. Wymieszaj z serem i pepperoni; dobrze wymieszaj. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby powstało miękkie ciasto.
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na cztery części. Podziel każdą część na osiem kulek.
Zwiń każdą kulkę w 12-calowy sznurek. Zawiąż luźny węzeł, pozostawiając dwa długie końce. Złóż górny koniec pod rolkę; dolny koniec unieś i wciśnij do środka rolki.
Umieścić na natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 10–12 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Podawać na ciepło z sosem do pizzy.