Popcornowa wiedźma
Popcorn Witch może być właśnie amerykańskim przepisem, którego szukasz. Z tego przepisu można przygotować 1 porcję zawierającą 21862 kalorii, 617 g białka i 235 g tłuszczu każda. Za 54,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 74% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako kosztowna przekąska na Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup wodę, syrop kukurydziany, okruchy ciasteczek czekoladowych i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 70%. Podobne przepisy to popcorn szampańsko-karmelowy i popcorn z truflami z bekonem i parmezanem, kulka popcornu: kulki popcornu z orzecha klonowego i dzień miłośnika popcornu: popcorn z boczkiem klonowym.
Instrukcje
Umieść popcorn w dużej brytfance i trzymaj w cieple w piekarniku nagrzanym na 200°.
W ciężkim rondlu wymieszaj cukier,
woda i syrop kukurydziany. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr do cukierków wskaże 235° (faza miękkiej kulki).
podgrzej i dodaj barwnik spożywczy.
Wlać popcorn i wymieszać, aby równomiernie się nim pokrył. Schłodzić przez 10 minut.
FORMOWANIE STOP: Z rękami zanurzonymi w zimnej wodzie uformuj 2 szklanki popcornu w 6-calowe serce o grubości około 1/2 cala na zakrytym
kukurydza wokół zaokrąglonych krawędzi serca (patrz zdjęcie 1 poniżej, po lewej).
FORMOWANIE CIAŁA: Mocno uformuj 5 filiżanek popcornu w cylinder o wymiarach 6 x 3 cale. Wyśrodkuj nad stopami.
W przypadku ramion mocno przykryj połowę każdego precla 1/2 szklanki popcornu. Włóż odsłonięte końcówki precli do korpusu (patrz zdjęcie 2 poniżej).
W przypadku sukienki wyśrodkuj kawałek celofanu o wymiarach 15 x 12 cali na ciele. Zbierz w talii i zawiąż 24-calowym kawałkiem czerwonej lukrecji (patrz zdjęcie 3 poniżej).
FORMOWANIE GŁOWY: Mocno uformuj 2 szklanki popcornu w kulkę o średnicy 3-1/2 cala.
Dodaj jeszcze kilka kawałków, aby utworzyć spiczasty podbródek. Przymocuj głowę, ostrożnie wkładając szpikulec przez czubek głowy do korpusu i podstawy (patrz zdjęcie 4 powyżej, po prawej). Jeśli pozostał popcorn, uformuj kulki o średnicy 1-1/2 cala; przykryj plastikową folią i odłóż na bok.
W przypadku włosów pokrój czarną lukrecję w paski o długości 1/8 cala w odległości 1/2 cala od jednego końca. Przymocuj do głowy wykałaczkami.
Ostrym ząbkowanym nożem ostrożnie odetnij stożek cukru w odległości 3 cali od spiczastego końca. Okładka
3-calowy spiczasty koniec stożka z kwadratem celofanowym. Zawiąż 12-calowy kawałek czerwonej lukrecji wokół dolnej części stożka, aby zabezpieczyć; miejsce
kapelusz na głowie. Z lukrem przymocuj M&M's jako oczy i pozostały kawałek kukurydzy cukrowej jako nos.
Rozłóż lukier na 1-1/2 cala jednego
koniec pręta precli. Przymocuj paluszki ziemniaczane (patrz zdjęcie 5 poniżej). Oprzyj miotłę o wiedźmę, jak pokazano na zdjęciu po lewej stronie.
Na przykrytą deskę posypujemy okruszkami, aby pozbyć się zabrudzeń. Ułóż zarezerwowane kulki popcornu wokół wiedźmy.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Popcorn świetnie komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.