Popcorn orzechowo-toffi
Potrzebujesz bezglutenowego i lakto-owo-wegetariańskiego przystawki ? Nutty Toffee Popcorn może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 1,43 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 785 kalorii , 7 g białka i 42 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup połówki orzechów pekan, sodę oczyszczoną, krem z kamienia winnego i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 15 minut . Jest to dość tani przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt super spoonacularną ocenę 38% . Podobne przepisy to Nutty Chocolate Cheesecake , Nutty Rice i Pumpkin Sticky Toffee Pudding .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj popcorn i orzechy. W małym ciężkim rondlu wymieszaj brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i krem z kamienia winnego; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Gotuj, nie mieszając, na średnim ogniu, aż termometr cukierniczy wskaże 300°-310° (etap twardego pęknięcia).
Zdjąć z ognia; szybko wymieszać z sodą oczyszczoną i ekstraktem, aż mieszanka będzie lekka i piankowa. Natychmiast wlać do mieszanki popcornu; delikatnie wymieszać.
Rozłóż na dwie natłuszczone formy do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. Delikatnie dociśnij, aby spłaszczyć. Całkowicie ostudź. Połam na kawałki.