Popcorn cytrynowo-chmurkowy
Popcorn Lemon Cloud może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo-wegetariańskim i wegańskim, którego szukałeś. Ten przepis służy 20 porcjom i kosztuje 2,48 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 925 kalorii , 28 g białka i 10 g tłuszczu . Mieszanka skórki cytryny, syropu kukurydzianego, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to amerykańskie danie. Świetnie sprawdza się jako raczej tania przekąska. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78% . Ten wynik jest solidny. Ciasto Lemon Cloud Pie I , Ciasteczka Lemon Honey Cloud i Lemon Cloud z kompotem truskawkowo-miętowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść popcorn w dwóch natłuszczonych 15-calowych pojemnikach. x 10 cali x 1-cal. blachy do pieczenia. Trzymaj w cieple w piekarniku nagrzanym na 225°.
W międzyczasie w ciężkim rondlu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i wodę; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aż mieszanina osiągnie 290° na termometrze cukierniczym (faza miękkiego pęknięcia).
Zdjąć z ognia; szybko wymieszaj ekstrakt i sodę oczyszczoną.
Posyp skórką z cytryny; mieszaj, aż dobrze się pokryje. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i wino różowe musujące to moje ulubione produkty w kategorii Fingerfood. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Vietti Cascinetta Moscato d'Asti. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Vietti Cascinetta Moscato d'Asti]()
Vietti Cascinetta Moscato d'Asti
Blady, słoneczny żółty kolor i lekkie frizzante, Moscato d'Asti ma intensywny aromat brzoskwiń, płatków róż i imbiru. Na podniebieniu jest delikatnie słodkie i musujące z umiarkowaną kwasowością, dobrą równowagą, dobrą złożonością i finiszem świeżych moreli. Znakomity jako aperitif, doskonały dodatek do kuchni panazjatyckiej i homarów, a także ciast, deserów owocowych i kremowych oraz serów pleśniowych.