Pop-Art Malinowy Tort Lodowy
Pop-Art malinowy tort lodowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, słynne ciasteczka waflowe nabisco, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Malinowy Tort Lodowy, Ciasto Czekoladowo-Malinowo-Lodowe, oraz Malinowy Tort Czekoladowy Wafel Icebox.
Instrukcje
Linia A 9 1/2 x 4 x 3-calowy bochenek patelni z folią, upewniając się, że okład jest schowany we wszystkich rogach i nie ma co najmniej 1 cal zwisające na górze patelni ze wszystkich stron. Pracując z jednym ciastkiem na raz, rozłóż bardziej zaokrągloną stronę 9 ciasteczek waflowych cienką warstwą roztopionej czekolady i umieść 3 z nich, czekoladową stroną w dół, na dnie patelni.
Umieść kolejne 3 ciasteczka na każdej długiej stronie patelni, boki pokryte czekoladą skierowane do patelni.
Umieść patelnię w zamrażalniku.
Posyp żelatynę zimną wodą w małej misce i pozostaw do zmiękczenia na 2 minuty.
Połącz maliny z cukrem w średniej wielkości ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, mieszając kilka razy, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła w dotyku. Wymieszać mieszaninę żelatyny.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu.
Połącz śmietanę, framboise i wanilię w dużej misce i, za pomocą elektrycznego miksera, ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć schłodzoną mieszaninę malin, uważając, aby nie opróżnić kremu.
Wyjąć patelnię z zamrażarki.
Na patelnię wlać całą, z wyjątkiem jednej czwartej musu. Wygładzić górę gumową szpatułką. Włóż Pozostałe 18 wafli do musu, układając je pionowo w trzech rzędach po sześć tak, aby były ułożone z waflami czekoladowymi po bokach patelni.
Pozostały mus rozprowadzić na waflach i wygładzić szpatułką. Patelnia powinna być pełna do góry. Przykryć folią i zamrozić, aż do całkowitego ustawienia, przez noc i do 1 tygodnia.
Aby rozpakować ciasto, delikatnie przeciągnij folię, która układa się na patelni, aby poluzować ciasto.
Umieść półmisek na patelni i odwróć. Delikatnie stuknij, aby zwolnić. Ostrożnie obierz plastik z ciasta.
Pokroić w plasterki i podawać natychmiast.
Icebox Desserts, March 2005, By Lauren Chattman, The Harvard Common Press