Pop-Art Malinowy Tort Lodowy

Pop-Art Malinowy Tort Lodowy
Pop-Art malinowy tort lodowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, słynne ciasteczka waflowe nabisco, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Malinowy Tort Lodowy, Ciasto Czekoladowo-Malinowo-Lodowe, oraz Malinowy Tort Czekoladowy Wafel Icebox.

Instrukcje

1
Linia A 9 1/2 x 4 x 3-calowy bochenek patelni z folią, upewniając się, że okład jest schowany we wszystkich rogach i nie ma co najmniej 1 cal zwisające na górze patelni ze wszystkich stron. Pracując z jednym ciastkiem na raz, rozłóż bardziej zaokrągloną stronę 9 ciasteczek waflowych cienką warstwą roztopionej czekolady i umieść 3 z nich, czekoladową stroną w dół, na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CzekoladaCzekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Umieść kolejne 3 ciasteczka na każdej długiej stronie patelni, boki pokryte czekoladą skierowane do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść patelnię w zamrażalniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posyp żelatynę zimną wodą w małej misce i pozostaw do zmiękczenia na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Połącz maliny z cukrem w średniej wielkości ciężkim rondlu i gotuj na średnim ogniu, mieszając kilka razy, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła w dotyku. Wymieszać mieszaninę żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
żelatynażelatyna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu.
7
Połącz śmietanę, framboise i wanilię w dużej misce i, za pomocą elektrycznego miksera, ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć schłodzoną mieszaninę malin, uważając, aby nie opróżnić kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MalinyMaliny
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wyjąć patelnię z zamrażarki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Na patelnię wlać całą, z wyjątkiem jednej czwartej musu. Wygładzić górę gumową szpatułką. Włóż Pozostałe 18 wafli do musu, układając je pionowo w trzech rzędach po sześć tak, aby były ułożone z waflami czekoladowymi po bokach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Czekoladowe WafloweCiasteczka Czekoladowe Waflowe
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
10
Pozostały mus rozprowadzić na waflach i wygładzić szpatułką. Patelnia powinna być pełna do góry. Przykryć folią i zamrozić, aż do całkowitego ustawienia, przez noc i do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Ciasteczka WafloweCiasteczka Waflowe
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
11
Aby rozpakować ciasto, delikatnie przeciągnij folię, która układa się na patelni, aby poluzować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
12
Umieść półmisek na patelni i odwróć. Delikatnie stuknij, aby zwolnić. Ostrożnie obierz plastik z ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Pokroić w plasterki i podawać natychmiast.
14
Przedruk za zgodą
15
Icebox Desserts, March 2005, By Lauren Chattman, The Harvard Common Press
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn