Poori Aloo Koora

Poori Aloo Koora
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Poori Aloo Koora może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz papryki chile, Skórki soczewica, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Spróbuj aloo poori, jak zrobić aloo poori / punjabi aloo poori, Poori Bhaji-Aloo Puri, oraz Aloo Allam Pachimirchi Koora-ziemniaczane Curry z imbirem i Zielonymi Chilli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
3
Usuń i wyrzuć Skórki ziemniaczane; tłucz ziemniaki na grube kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4
Rozgrzać olej na patelni; smażyć czerwoną paprykę chile, urad dal, nasiona kminku, i nasiona gorczycy w gorącym oleju, aż nasiona zaczną rozpryskiwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Urad DalUrad Dal
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj cebulę, zielone papryki chile, Curry liści, i asafoetida; kontynuować gotowanie, aż cebula zmięknie, ale jeszcze nie zaczyna się brązowy. Wymieszać ziemniaki i 1 szklankę wody do mieszaniny. Doprawić solą. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować w wrzeniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Liście CurryLiście Curry
AsafoetidaAsafoetida
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Wymieszać mąkę z ciecierzycy i 1 łyżka wody razem w małej misce do pasty; dodać do patelni i wymieszać. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż mieszanina zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn