Poori Aloo Koora
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Poori Aloo Koora może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz papryki chile, Skórki soczewica, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Spróbuj aloo poori, jak zrobić aloo poori / punjabi aloo poori, Poori Bhaji-Aloo Puri, oraz Aloo Allam Pachimirchi Koora-ziemniaczane Curry z imbirem i Zielonymi Chilli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
Usuń i wyrzuć Skórki ziemniaczane; tłucz ziemniaki na grube kawałki.
Rozgrzać olej na patelni; smażyć czerwoną paprykę chile, urad dal, nasiona kminku, i nasiona gorczycy w gorącym oleju, aż nasiona zaczną rozpryskiwać.
Dodaj cebulę, zielone papryki chile, Curry liści, i asafoetida; kontynuować gotowanie, aż cebula zmięknie, ale jeszcze nie zaczyna się brązowy. Wymieszać ziemniaki i 1 szklankę wody do mieszaniny. Doprawić solą. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować w wrzeniu przez 5 minut.
Wymieszać mąkę z ciecierzycy i 1 łyżka wody razem w małej misce do pasty; dodać do patelni i wymieszać. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż mieszanina zgęstnieje, 2 do 3 minut.