Poori Aloo Koora

Poori Aloo Koora
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Poori Aloo Koora może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz papryki chile, Skórki soczewica, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Spróbuj aloo poori, jak zrobić aloo poori / punjabi aloo poori, Poori Bhaji-Aloo Puri, oraz Aloo Allam Pachimirchi Koora-ziemniaczane Curry z imbirem i Zielonymi Chilli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
3
Usuń i wyrzuć Skórki ziemniaczane; tłucz ziemniaki na grube kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4
Rozgrzać olej na patelni; smażyć czerwoną paprykę chile, urad dal, nasiona kminku, i nasiona gorczycy w gorącym oleju, aż nasiona zaczną rozpryskiwać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Urad DalUrad Dal
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę, zielone papryki chile, Curry liści, i asafoetida; kontynuować gotowanie, aż cebula zmięknie, ale jeszcze nie zaczyna się brązowy. Wymieszać ziemniaki i 1 szklankę wody do mieszaniny. Doprawić solą. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować w wrzeniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Liście CurryLiście Curry
AsafoetidaAsafoetida
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Wymieszać mąkę z ciecierzycy i 1 łyżka wody razem w małej misce do pasty; dodać do patelni i wymieszać. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż mieszanina zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn