Poncz Karola Dickensa
Poncz Karola Dickensa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jamajski rum, cukier demerara, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Drinking with Charles Dickens - palący biskup, Papa Charles' Sweet Potato Pie, oraz Charles ' Country Pan Fried Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw lub noża do parkowania, obierz trzy cytryny, uważając, aby usunąć tylko żółtą skórkę, a nie gorzki biały pestkę. Obrane cytryny sok i odstawić.
W żeliwnym garnku umieść Skórki, cukier, rum i koniak.
Za pomocą długiej łyżki wyjąć część rumu z garnka i zapalić zapałką. Podczas gdy jest płonący, ostrożnie wlej płonący Likier z łyżki do garnka, zapalając wszystkie duchy.
Pozostawić do palenia przez trzy lub cztery minuty, a następnie zgasić, przykrywając garnek szczelną pokrywką.
Do wygaszonej mieszanki spirytus-cukier-skórka dodaj zarezerwowany sok z cytryny i wrzącą wodę. Dobrze wymieszać, przykryć i odstawić na pięć minut.
Zdjąć pokrywkę, ponownie wymieszać i posmakować. W razie potrzeby wyreguluj słodycz cukrem lub wodą.
Umieść garnek, przykryty, na palniku i gotuj na wolnym ogniu przez piętnaście minut. W tym momencie możesz natychmiast podać poncz jako gorący napój, ale usuń skórki cytrynowe, jeśli spodziewasz się, że poncz będzie leżał dłużej niż dwie godziny.
Alternatywnie, możesz pozwolić ponczowi ostygnąć do temperatury pokojowej i podawać na lodzie.