Ponadczasowe Masło Jabłkowe

Ponadczasowe Masło Jabłkowe
Ponadczasowe masło jabłkowe to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 1086 kalorii. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cydru jabłkowego, mielonego cynamonu, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 godzin i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Spróbuj Ponadczasowe Pieczone Ziemniaki, Tort karmelowy z polewą z białej czekolady: ponadczasowa uczta, oraz Masło jabłkowe tosty francuskie Roll up z masłem jabłkowym sos do maczania serem kremowym # AppleButterSpin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jabłka, cukier, cydr jabłkowy, cynamon, ziele angielskie, sól i goździki wymieszać w wolnej kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
GoździkiGoździki
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
2
Gotować na wysokiej przez 1 godzinę. Zmniejszyć ogień do niskiej i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i ciemnobrązowy, 9 do 11 godzin.
3
Zdejmij pokrywę i kontynuuj gotowanie na niskim poziomie, ubijając od czasu do czasu, aż osiągniesz pożądaną gładkość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj masło jabłkowe do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
5
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn