Pommes braytoises
Pommes braytoises wymaga mniej więcej 2 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 607 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać Dijon musztarda, masło, camembert, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pommes Aligot, Pommes Anna, oraz Pommes Duchesse.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Nakłuć ziemniaki i piec je przez 50 minut-1 godz. lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika i obniżyć temperaturę do 180C / wentylator 160C / Gaz
Ziemniaki przeciąć na pół i ostrożnie wyjąć miąższ ziemniaka, pozostawiając Skórki nienaruszone. Zmiksować mięso z masłem.
Usuń skórkę z camemberta i wymieszaj ser z puree ziemniaczanym, szynką, crme frache, śmietaną lub śmietaną kwaśną (jeśli używasz), musztardą i jajkiem. Rozgnieść razem i sprawdzić przyprawy, dodając świeżo zmielony czarny pieprz i sól, jeśli chcesz.
Na blasze do pieczenia kładziemy skórki ziemniaków i dzielimy nadzienie między nimi. Top z gruyre. Piekarnik-piec przez 10 minut, następnie szybko migać pod gorącym grillem, aż szczyty ziemniaków są złote i bulgotanie.