Pomidory Z Czosnkiem
Jeśli masz około 15 minut do spędzenia w kuchni, pomidory z czosnkiem mogą być super bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo-wegetariańskim i całym 30 przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 54 kalorie , 1 g białka i 5 g tłuszczu każda. Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia) wynik łyżkowy wynoszący 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Złota ciecierzyca z kolendrą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i kozim serem , Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką prosciutto oraz grzankami rozmarynowo-czosnkowymi i Kurczak z pomidorami winogronowymi i Grzyby .
Instrukcje
Pomidory obierz i przekrój poziomo na pół. Lekko ściśnij pomidory, aby uwolnić nasiona. Wyrzuć nasiona i soki.
Umieść połówki pomidorów w pojemniku ze szczelną pokrywką.
W małej misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, czosnek, sól, oregano i pieprz.
Polej pomidorami. Uszczelnij pokrywkę i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 2 dni, od czasu do czasu obracając.