Pomidory paprykowe z jajkami w koszulce (Shakshouka)

Pomidory paprykowe z jajkami w koszulce (Shakshouka) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 304 kalorie, 17g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz paprykę, pastę pomidorową, węgierską paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shakshouka (jajka gotowane w pikantnym sosie pomidorowym), Improv: jajka gotowane z jogurtem i masłem z wędzonej papryki, oraz Pieczone jajka z kiełbasą Merguez, pomidorami i Dymioną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kolendrę, kminek, paprykę i 1/2 łyżeczki. sól w moździerzu i Funt aż zgnieciony; lub uszczelnić w plastikowej torbie i zmiażdżyć wałkiem do ciasta.
Dodać czosnek i ubić do pasty. Odstawić.
W 10-in. patelnia na średnim ogniu, gotować chile w 1 łyżce. olej, często mieszając, aż dobrze zbrązowieje, 10 do 12 minut.
Dodać mieszankę przypraw i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać w 3/4 szklanki wody, następnie pomidory. Gotuj, obracając pomidory od czasu do czasu, aż zmiękną, 10 do 20 minut; dodaj więcej wody, 1/4 szklanki na raz, jeśli mieszanina zacznie wysychać (powinieneś zobaczyć soki wokół pomidorów).
Drewnianą łyżką wykonaj 4 wgłębienia w mieszaninie pomidorowej i rozbij jajko w każdą. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować, aż jajka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, o 5 protokół.
Jeśli chcesz, skrop shakshouka 1 łyżką. oliwę, następnie łyżkę na talerze i podawać z chrupiącym chlebem.