Pomidory nadziewane świeżą mozzarellą i bazylią

Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Pomidory nadziewane świeżym Mozzarellanem i bazylią może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet winny sherry, bazylia, ser mozzarella pakowany w wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Farfalle ze świeżymi pomidorami, bazylią i mozzarellą, Orecchiette z pomidorami, świeżą mozzarellą i bazylią, oraz Risotto ze świeżą mozzarellą, pomidorami winogronowymi i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze, aż bazylia będzie bardzo drobno posiekana, a vinaigret będzie gęsty; doprawić do smaku solą i pieprzem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Cut małe skóry głębokie X na końcu naprzeciwko łodygi każdego pomidora. Wrzuć pomidory do rondla z wrzącą wodą; gotuj 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć pomidory na talerz. Zaczynając od X, obrać skórkę z pomidorów.
Cut 1/3 do 1/2 cala off koniec naprzeciwko łodygi każdego pomidora. Używając małej łyżki, wyjmij wnętrzności pomidorów, pozostawiając skorupki nienaruszone.
W średniej misce wymieszać pokrojony w kostkę ser mozzarella i posiekaną bazylię. Mieszaninę serową podzielić między skorupki pomidorów, delikatnie pakując. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej. Pomidory przykryć i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Odwróć 1 wypełniony pomidor na każdym talerzu.
Wlać winegret do 6 kieliszków.
Umieść 1 kieliszek obok każdego pomidora.
Udekoruj każdy pomidor liściem bazylii.