Pomidory nadziewane jagnięciną i ryżem (Yemistes Domates me Rizi)
Pomidory nadziewane jagnięciną i ryżem (Yemistes Domates me Rizi) to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, oliwę z oliwek, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Nadziewane pomidory z jagnięciną, koperkiem i ryżem, Chorwacki Rizi-Bizi (ryż i zielony groszek), oraz Pomidory Nadziewane Jagnięciną W Stylu Bliskowschodnim.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Odetnij wierzch pomidorów i wyczyść całą miąższ, pozostawiając grubą skórkę o grubości 1/2 cala. Zarezerwować miąższ. Na średniej patelni saute rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute, aż cebula są Złoty Kolor, o 5 protokół.
Dodaj czosnek, miąższ pomidora i ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodać jagnięcinę, orzeszki piniowe, pietruszkę, koperek, sól i pieprz. Mieszać do połączenia i kontynuować gotowanie, aż jagnięcina jest rumiane.
Pomidory napełnij mieszanką jagnięcą, posyp wierzch serem i skrop pozostałe 4 łyżeczki oliwy z oliwek.
Umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Wlać wodę na dno naczynia i piec przez 1 godzinę.