Pomidory nadziewane jagnięciną i ryżem (Yemistes Domates me Rizi)

Pomidory nadziewane jagnięciną i ryżem (Yemistes Domates me Rizi)
Pomidory nadziewane jagnięciną i ryżem (Yemistes Domates me Rizi) to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, oliwę z oliwek, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Nadziewane pomidory z jagnięciną, koperkiem i ryżem, Chorwacki Rizi-Bizi (ryż i zielony groszek), oraz Pomidory Nadziewane Jagnięciną W Stylu Bliskowschodnim.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Odetnij wierzch pomidorów i wyczyść całą miąższ, pozostawiając grubą skórkę o grubości 1/2 cala. Zarezerwować miąższ. Na średniej patelni saute rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj cebulę i saute, aż cebula są Złoty Kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj czosnek, miąższ pomidora i ryż i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Dodać jagnięcinę, orzeszki piniowe, pietruszkę, koperek, sól i pieprz. Mieszać do połączenia i kontynuować gotowanie, aż jagnięcina jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Pomidory napełnij mieszanką jagnięcą, posyp wierzch serem i skrop pozostałe 4 łyżeczki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Wlać wodę na dno naczynia i piec przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn